Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitajahaku – syyskausi 2018

Haluatko löytää uuden, ikuisen ystävän ja päästä samalla testaamaan hevostaitojasi käytännössä? Oletko valmis ilmestymään tallille myös silloin, kun ulkona sataa räntää ja tekisi mieli vain käpertyä peiton alle suklaalevy kainalossa? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelemme sinulle lämpimästi hoitajahakemuksen jättämistä Jouhelan postilaatikkoon! Tallille saa milloin vain tulla tutustumaan poneihin sekä muuhun porukkaan, joten tule vain rohkeasti juttelemaan esimerkiksi satlariin, jos hakeminen vielä mietityttää!

Hoitajaa hakemassa

Nena
Viippu
Linus
Unda
Champpa
Tikru
Hani

Jokaiselle hevoselle otetaan yksi hoitaja ja jokainen hoitaja saa ottaa vain yhden hoitohevosen kerrallaan. Suosittelemme hoitajan vähimmäisiäksi 11 vuotta, mutta varsinaista ikärajoitusta ei meillä kuitenkaan ole. Hahmon taidoilla ei ole myöskään väliä – alkeiskurssilainenkin voi ottaa hoitohevosen Jouhelasta!

Hakemus

Lähetä hakemus kokonaan täytettynä alla olevaan vieraskirjaan. Jaamme hoitohevoset tasa-arvoisesti nopeusjärjestyksessä. Onnea hakuun! ♥

Hahmon nimi: (Keksi sekä etu- että sukunimi, älä käytä oikeaa nimeäsi!)
Ikä: (Hahmosi ikä)
Hoitohevostoive: (Valitse yksi!)
Esittely: (Kuvaus hahmosi luonteesta ja ulkonäöstä. Tähän kannattaa panostaa, sillä tämän avulla muut tallilaiset pystyvät käyttämään hahmoasi omissa tarinoissaan!)
Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: (Kuva ei ole pakollinen, mutta värittää esittelyä! Valitsemasi kuvan täytyy kuitenkin olla vapaasti kopioitava ja mielellään sellaisella lisenssillä, että kuvaa saa rajata.)

Hoitajahaku  [ Kirjoita ]

Nimi: Vanamo Näätänen

30.09.2018 11:45
Hahmon nimi: Vanamo "Vanni" Näätänen
Ikä: 17
Hoitohevostoive: Viippu

Esittely: Vanni (lähes jokaisella oikea nimi jää pimentoon) on iloinen nuoren naisen alku, joka rakastaa eläimiä yli kaiken. Hän on harrastanut ratsastusta noin seitsemän vuotta ja nauttii jokaisesta hetkestä hevosten seurassa. Esteet on aina ollut se ykkösjuttu, vauhdinhurma vain vie menneessään! Vanni ei ole se kovaäänisin porukan naurattaja, mutta nauttii ihmisten seurasta ja tutustuu mielellään myös uusiin tuttavuuksiin. Salaisena rämäpäänä ja hyvin kilpailutahtoisena tapauksena häntä on helpppo yllyttää mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. Vanni on 162 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan naisellinen. Vaaleat, luonnollisesti lainehtivat, olkapäihin ylettyvät hiukset värjätään silloin tällöin hauskoihin väreihin. Jäänsiniset silmät kiinnittävät usein monen huomion, josta tyttö kiittääkin supisuomalaisia vanhempiaan. Vanni on tarkka ulkonäöstään ja haluaa näyttää hyvältä minne sitten menikään, joka tarkoittaa huoliteltua asukokonaisuutta ja vähintään kevyttä meikkiä.

Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: https://pixabay.com/en/girl-spring-lilac-flowers-portrait-775349/
© marusya21111999 / Pixabay.com (CC0)

Nimi: Kerttu Nieminen

23.08.2018 07:12
Hahmon nimi: Kerttu Nieminen
Ikä: 17
Hoitohevostoive: Linus

Esittely: Kerttu Nieminen - joka tunnetaan myös lempinimellä Kepa - on 17 vuotias naisenalku ja lähes koko elämänsä ajan omistanut sydämensä ratsastukselle, tai ylipäätään hevosille. Kerttu on luonteeltaan melko kiltti tyttö, joka rakastaa luontoa ja kaikkia vuodenaikoja. Hän tykkää rauhallisista maastolenkeistä, mutta Kertusta saa kuorittua myös kovapäisen kilpailijan, joka ei luovuta vaikka sijoittuisikin viimeiseksi.

Kuvan osoite ja tekijänoikeudet:
https://pixabay.com/fi/muotokuva-aikuinen-nai nen-ihmiset-3204843/
© Pixabay.com

Nimi: Johanna Kirkelä

23.08.2018 06:37
Hahmon nimi: Johanna "Jossu" Kirkelä
Ikä: 13
Hoitohevostoive: Hani

Esittely: 13-vuotias Johanna Kirkelä on juuri se tyttö, joka saapuu tallille varhain aamulla ja lähtee viimeisenä - eli silloin, kun tallinomistajan on pakko tulla häätämään. Jossuksikin kutsuttu ikuinen ponityttö aloitti alkeiskurssilla 5 vuotta sitten, eikä riemulla silloin ollut rajaa! Johanna kävi kaikki ne vuodet isolla ratsastuskoululla, jossa porukkaan ei helpolla päässyt mukaan — ja kaiken lisäksi se oli vielä melko kaukanakin ja huonojen bussiyhteyksien päässä. Tyttö ei kuitenkaan halunnut jättää tuttuja lempiponejaan ratsastuskoululle, mutta lopulta tallin vaihto tuli ajankohtaiseksi tuntien käydessä liian kalliiksi.

Jossun pukeutumistyyli noudattaa juurikin sitä tallilaisten "kunhan jotain on päällä" -kaavaa, vaikka tavallisimmin hänet tunnistaa tummanruskeasta, vedenpitävästä tallitakista, punaisista ratsastushousuista ja kulahtaneista tennareista (alkuperäisestä väristä ei tietoa). Tyttö on jo jonkin aikaa haaveillut puhtaanvalkoisista kisahousuista, mutta perheen huonon rahatilanteen takia niitä ei ole vielä saatu. Eipä sitä olla missään tallin clear round-luokkia isommassa edes kilpailtukaan... Paksut, ruskeat hiuksensa Jossu sutaisee mitä tavallisimmin ponnarille tai sotkuisalle nuttaralle pään päälle Jos olisi sallittua ratsastaa joka päivä ilman kenkiä, shortseissa ja ilman satulaa, Jossu varmasti tekisi niin — ja tekeekin, jos vain sattuu saamaan luvan itsenäiseen maastolenkkiin!

Johanna oikein huokuu positiivisuutta, joka ei voi olla saamatta muitakin hymyilemään. Tyttö on aina valmis auttamaan niin likaisissa kuin vähemmänkin likaisissa hommissa, vaikka kaikki eivät hänen ehkä-hieman-liian ekstrovertista luonteesta niin pidäkään. Jossun harkitsemattomuus saattaa joskus ajaa hänet tukaliin tilanteisiin, mutta tyttö tuntuu aina olevan valmis keplottelemaan itsensä selville vesille. Moni kadehtii Jossun taitoa pysytellä pää kylmänä kiperissäkin olosuhteissa ja vain nauraa sattumuksille, sillä rapatessa roiskuu! Tytöllä on pohjaton huumorintaju ja hän heittää mielellään huonoa läppää joka asiasta. Hevosten kanssa toimiessaan Jossu on määrätietoinen, mutta osaa silti myös lässyttää poneille niiden söpöydestä.

Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: http://i.imgur.com/HYeNvwrh.jpg, © Valla Ponnyklubb (CC by-nc 2.0)

Nimi: Nathan Rowley

23.08.2018 02:09
Hahmon nimi: Nathan Rowley
Ikä: 16 vuotta
Hoitohevostoive: Champpa

Esittely: Englannista kotoisin oleva Nathan Vincent Rowley on asunut Suomessa vasta parin vuoden ajan, mutta suomen kieli on hallussa pojan suomalaisen äidin ansiosta. Hienoinen aksentti saattaa olla havaittavissa ja Nathan heittelee englanninkielisiä lausahduksia sinne tänne, mutta se ei ole ainakaan yleensä este pojan puheen ymmärtämiselle. Tai no, jos edes koskaan kuulet hänen puhuvan.

Nathan on suurimmalle osalle täysi mysteeri. Yleisesti ottaen hän on hiljainen, syrjäänvetäytyvä pohdiskelija, joka viihtyy omissa oloissaan tai kaksin hoitohevosensa kanssa - suuret ihmismassat ovat hänen pahin painajaisensa. Nathan pitääkin eläimiä tärkeämmässä roolissa elämässään kuin ihmisiä. Etenkin hevoset ovat pojalle tärkeitä, koska ne ovat auttaneet poikaa enemmän kuin yksikään terapisti. Nathanilla onkin haaveena saada voitettua Champan luottamus, jotta heistä voisi tulla erottamattomat, ikuiset ystävät.

Lisäksi Nathan on epävarma, itseään jatkuvasti epäilevä persoona, joka on kuitenkin kunnianhimoinen ja valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven tavoitteidensa saavuttamiseksi. Varovaiseen poikaan on vaikeaa tutustua, ja Nathaniin tutustuminen onkin pitkä ja hidas prosessi Kuitenkin kova työ palkitsee loppujen lopuksi - pienelle, muutaman tarkoin valitun ihmisen lähipiirilleen Nathan on ehdottoman lojaali ja luotettava, ja uskaltaa näyttää rennomman, avoimemman puolensa. Hän ei silti välttämättä paljasta synkimpiä salaisuuksiaan, sillä on tarkka yksityisyydestään ja inhoaa omista asioistaan kertomista.

Nathanin tunnistaa ruskeista, yleensä sekaisin olevista hiuksista, joissa on vaaleita raitoja ja vaaleansinisistä, aina hieman huolestuneen katseen omaavista silmistä. Kevyen ruumiinrakenteensa ja pituutesta (n. 170cm) puolesta voisi ratsastaa ainakin isommanpuoleisilla poneilla, mutta poika on menettänyt sydämensä puoliverisille. Pukeutumisessaan Nathan suosii tummia sävyjä ja tyyliä. Hänelle on tärkeää näyttää arvokkaalta, joten päällä on usein merkkivaatteita - mitä kalliimpi, sen parempi. Pojassa on vähän, tai ei aina niin vähänkään, hienostelevan diivan vikaa. Hänessä on ehkä pelottavankin paljon samaa kuin Champassa...

Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: https://unsplash.com/photos/khV4fTy6-D8, (c) Unsplash

Nimi: Lilja Nokikuja

22.08.2018 22:26
Hahmon nimi: Lilja Nokikuja
Ikä: 15 vuotta
Hoitohevostoive: Tikru
Esittely:
Lilja Jasmin Nokikuja eli ihan vaan Lilja, tai tuttujen kesken Lilli, on iloinen 15-vuotias ikuinen ponityttö. Lilja on reipas ja avulias nuori, joka ei koskaan halua jättää ketään minkäänlaiseen pulmaan. Hän tahtoo aina auttaa kaikka riippumatta siitä, millainen ongelma on kyseessä. Tyttö on kärsivällinen ja taidokas kuuntelija. Neuvojakin kuulee usein Liljan suusta, koska hän kyllä rohkenee sanomaan ideoitaan ääneen. Tyttö ei kuitenkaan ole liian suorasanainen ja miettii kyllä, mitä sanoo, koska hän ei tahdo loukata tai satuttaa ketään missään tilanteessa. Lilja on ystävien seurassa puheliad ja todella rento tyyppi, joka saattaa jopa ehdottaa niitä hienoja ja hauskoja ideoita talliporukalla tehtäväksi.

Lilja on vain 154 senttimetriä pitkä tummahiuksinen tyttö, joka on ihan itse pituutensa takia nimittänyt itseään välillä Hobitiksi. Tytön hiukset ovat paksut ja luonnostaan vähän laineilevat, mikä vähän häntä jopa välillä ärsyttää. Liljalla on kauniit vihreät silmät, joilla hän ei vain osaa katsoa ketään vaativasti, vaikka kuinka paljon tahansa haluaisikin. Tyttö on hoikka, vaikka mitenkään laihalta Lilja ei kuitenkaan näytä käyttäessään lähes aina löysiä ja rentoja vaatteita. Liljaa ei ole koskaan juuri kiinnostanut meikata ei muutenkaan pahemmin laittautua mitenkään. Hän lähinnä tarkstaa, ettei ole iha perunasäkkiä päälleen laittanut.

Lilja on pyörinyt hevosten tai enemmänkin ponien parissa 11-vuotiaasta asti, kun liian taitava ympäri puhumisessa oleva serkku sai houkuteltua Liljan mukaansa tallille. Siinä ei kuitenkaan ollut juuri mitään huonoa, vaikka nykyään tyttöä voikin jopa olla haastava saada lähtemään pois tallilta. Lilja on myös jatkanut serkkunsa tapaa taivutella ystäviä tallille. Liljan uhriksi on joutunut hänen poikaystävänsä, jota saattaa siis nähdä välillä tytön mukana. Tallilla Lilja on avulias niinkuin aina ja karsinoiden putsaamisesta onkin jostain ihmeen syystä tullut tytön erikoisalaa. Ratsastajana Lilja on rento puskailija, jota ei kilpailut ole koskaan oikein kiinnostaneet. Hän viihtyy parhaiten joko seikkailemassa metsän siimeksessä tai sitten kentällä loikkimassa esteitä.
Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: https://unsplash.com/photos/4JpyAldl-KI
(c) Unsplash

Nimi: Sofianna Barsk

22.08.2018 21:30
Hahmon nimi: Sofianna Barsk
Ikä: 15 (ensi kuussa 16)
Hoitohevostoive: Assi ♥
Esittely:
Minua ei kiinnosta, mitä teet elääksesi. Haluan tietää, minkä puolesta palat, ja uskallatko unelmoida. Minua ei kiinnosta, kuinka vanha olet. Haluan tietää, uskallatko näyttää hölmöltä tavoitellessasi rakkauttasi, unelmiasi ja seikkailua, jossa tunnet eläväsi.
- Oriah Mountain Dreamer

Sofianna "Sofka" Barsk on 4.9.2002 syntynyt nuori ja itsenäinen naisen alku, joka arvostaa luovuutta ja vapautta enemmän kuin vakautta ja turvallisuutta. Hevosten lisäksi hän rakastaa taidetta, näyttelemistä, valokuvausta ja musiikkia, ja pitkälti nuoren elämä pyöriikin näiden harrastusten ympärillä. Sofianna käy ilmaisutaidon lukiota Espoossa ja haaveilee urasta näyttelijänä tai sanoittajana.

Sofiannalla on koulukiusaamistaustaa, mutta sen ansiosta hänestä on kasvanut entistä persoonallisempi ja rohkeampi tyyppi, joka ei pelkää näyttää tunteitaan. Hän on spontaani, utelias ja huumorintajuinen ekstrovertti, joka pitää omaperäisyyttä tärkeänä ja asettuu aina heikomman puolelle. Empaattinen Sofianna viihtyy paremmin seurassa kuin yksin, ja onkin iloinen ja lojaali ystävä, joka rakastaa seikkailuita ja hulluja ideoita. Hänessä on kuitenkin myös pientä perfektionistin vikaa, mutta sen ansiosta tyttö on hyvin sinnikäs ja periksiantamaton luonne, josta huokuu halu menestyä asioissa, joita hän rakastaa. Sofianna on ennemminkin luova improvisoija kuin käytännöllinen ajattelija, eikä hänen keskittymiskykynsä tai logiikkansa ole aina parhaimmasta päästä.

Sofianna on terveellä itsevarmuudella varustettu luonnonlapsi, joka ei meikkaa tai turhia stressaa ulkonäkönsä vuoksi. Polkkapituiset hiuksetkin ovat yleensä luonnollisilla laineilla ja auki, tai pakon edessä matalalla poninhännällä niskassa, jonne ne juuri ja juuri yltävät. Vaatteille Sofka kuitenkin uhraa mieluummin ajatuksensa, sillä hän on kiinnostunut muodista, ja etenkin siviilissä tytön päällä nähdään varsin persoonallisia asuyhdistelmiä. Tallilla hän suosii käytännöllistä pukeutumista, mutta rakastaa värejä, suosikkinaan keltainen, punainen ja metsänvihreä.

Keholtaan Sofianna on onnekseen ponikokoinen - vain vajaat 155 senttiä pitkä - ja hoikka. Ei olekaan vaikea arvata, että tyttö on ristinyt itsensä ikuiseksi poniratsastajaksi, vaikka ei varsinaisesti pakene hevoskokoisiakaan ratsuja. Hänen sydämensä sykkii etenkin jännittäville maastolenkeille ja luonnolliselle hevosmiestaidolle, ja Sofka rakastaakin monipuolisia poneja, joiden kanssa kokeilla toisinaan mitä hulluimpia tempauksia. Assissa hänet hurmasi pörröiset korvat ja omalaatuisuus - kaksikon persoonallisista ajatuksista löytyy varmasti paljon yhteisiä piirteitä

Kuvan osoite ja tekijänoikeudet: https://www.pexels.com/photo/monochrome-photography-of-a-woman-1071151/
© Pexels (CC0 1.0 -lisenssi)

Vastaus:

Tervetuloa Assin hoitajaksi, Sofka! ♥ Teistä tulee varmasti ihan mahtava kaksikko! :) Tein sinulle jo kaapin, joka löytyy pian satlarista.

- Neena

Jouhelan talli on virtuaalitalli, jota ei ole oikeasti olemassa.
Ulkoasu © Jouhela, kopiointi ehdottomasti kielletty! Ulkoasun kuvat © Emma T. ja Valla Ponnyklubb (CC by-nc 2.0)

 

©2019 Jouhelan Ratsastuskoulu - virtuaalitalli - suntuubi.com