Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallin väki

Neena Jouhela on tallin 32-vuotias omistaja. Jouhelassa kaiken takana on juuri tämä nainen – hän hoitaa tallin hevoset ja on vastuussa paperitöistä. Neenalla on taskussaan elämänsä pituudelta hevoskokemusta ja hän on kisannut kenttäratastuksessa melko menestyksekkäästi. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole koskaan ollut se juttu, jota nainen on halunnut tehdä ammatikseen. Opettamista Neena rakastaa ylitse kaiken, joten on luonnollista, että hän on päättänyt kouluttautua ratsastuksenohjaajaksi.

Neena on kannustava, ystävällinen ja luottavainen tallinomistaja, joka mielellään antaa tyttöjen lähteä pienelle itsenäiselle maastolenkille viimeisen tunnin lopuksi. Hänen opetuksestaan pitää melkein kuka tahansa, sillä nainen on ystävällinen ja rento, mutta osaa myös olla vaativa juuri oikeassa paikassa. Neenan tunnilla ei koskaan ole pakko tehdä mitään, jos vaikka estepelko yllättää!

Neena on myös vähän villi sielu. Hän on kasvanut Keski-Suomessa maatilalla ratsastellen isän suomenhevosella pitkin peltoja ilman satulaa, tukka hulmuten. Nainen ei todellakaan pelkää pikkuriskejä tai likaa, jos tarjolla on ikimuistoinen kokemus!

Myllymäen Wilma saa yleensä ensinäkemältä huvittuneen hymyn uusien tallilaisten kasvoille, kun se mutustaa voikukanlehtiä tallin edustalla. Älä kuitenkaan anna suloisen ulkokuoren huijata – Wilma osaa olla oikea pirulainen. Se pomottelee tallin isoimpiakin hevosia herkeämättä ja kaikki Jouhelan ratsut ovat oppineet välttelemään kirjavaa vuohta niin paljon kuin vain on mahdollista.

Tallilaisten tulee pitää tavaroistaan huolta, elleivät he sitten välttämättä halua, että Wilma tulee syömään uuden Charles Owenin kypärän puhki. Ihmevuohi syö mitä vain, missä vain ja milloin vain, eikä kenelläkään ole siihen oikein mitään sanottavaa. Kannattaa siis vain suosiolla asetella kypärä kaapin päälle odottamaan sen sijaan, että sen jättäisi lojumaan keskelle käytävää... vuohi-imuri käy sen kyllä sieltä siivoamassa.

Wilma ulkoilee päivittäin vapaana tallin pihassa klo 6 - 20, jonka jälkeen se viettää yönsä omassa karsinassaan tallissa. Talvipakkasilla ulkoiluaika saattaa olla lyhyempi. Saa syötellä ja rapsutella omalla vastuulla.

Muut Jouhelalaiset 

Noora Lindell on Neenan 33-vuotias avopuoliso. He tapasivat tallilla noin 15 vuotta sitten ja ovat kohta seurustelleet 10 vuotta! Noora on harrastanut ratsastusta aktiivisesti, mutta kyllästyi siihen vanhemmalla iällä ja päätti haluavansa isona eläinlääkäriksi. Noora on vaativan työnsä takia paljon poissa kotoa, mutta käy päivittäin tervehtimässä hevosia sekä tarvittaessa tutkimassa ja hoitamassa Jouhelan sairastuneita ratsuja. Naista näkee kuitenkin tallilla harvoin päiväsaikaan, sillä työvuorojensa takia hän ehtii tallipihan puolelle yleensä joskus illan myöhäisimpinä tunteina.

Jos satut törmäämään Nooraan tallilla, hänen kanssaan on ehkä käyttäydyttävä hieman "hienostuneemmin" kuin Neenan. Sillä aikaa kun Neena on kasvanut maalla laukaten suomenhevosella ilman satulaa pitkin peltoja, Noora on asunut Helsingin keskustassa kalliissa kerrostalohuoneistossa ja kasvanut kuunnellen vanhempiensa puheita siitä, että ihmisellä ei ole mitään virkaa, jos hän ei ole saanut yliopistokoulutusta.

Jouhelan talli on virtuaalitalli, jota ei ole oikeasti olemassa.
Ulkoasu © Jouhela, kopiointi ehdottomasti kielletty! Ulkoasun kuvat © Emma T. ja Valla Ponnyklubb (CC by-nc 2.0)

 

©2019 Jouhelan Ratsastuskoulu - virtuaalitalli - suntuubi.com